بلیچینگ چیست و چگونه انجام می شود؟
سفید کردن دندان ها در انگلیسی بلیچینگ نامیده می شود، پروسه شیمیایی است که طی آن رنگ دندان ها چند درجه روشن تر می شود. در این روش دندان ها به طور کامل سفید و براق نمی شوند بلکه تنها چند درجه روشن تر می شود. این درمان برای تغییر رنگ های خیلی خفیف تا متوسط در دندان هایی که سالم هستند و پوسیدگی ندارند انجام می شود و برای تغییر رنگ شدید تر باید درمان های دیگری مانند ونیرهای کامپوزیتی، سرامیکی یا حتی پروتزهای ثابت و روکش را در نظر بگیریم.
بلیچینگ خانگی
بلیچینگ در مطب
بلیچینگ خانگی روشی است که از دندان ها قالب تهیه می شود و به فرد قالب و با ژل (درصد پایین) مخصوص به وی داده می شود که فرد بنا به دستور دندانپزشک خود از آنها در منزل استفاده می کند و طی مدت زمان طولانی تری شما به نتیجه دلخواه خود خواهید رسید، همچنین ماندگاری بیشتری نیز دارد.
بلیچینگ در مطب بلیچینگی است که با مواد و ژل های با درصد غلیظ تر و بالاتری انجام می شود. گاهی دستگاه تخصصی با نور مخصوصی روی دندان هاتون تابانده می شود تا این ژل را فعال تر کند در یک، دو یا سه جلسه در مطب این کار انجام می شود و ماندگاری کمتر ولی نتیجه دهی سریع تری را به دنبال دارد. به طور کلی ماندگاری بلیچینگ 6 ماه تا یک سال و گاهی 1.5 سال است. با توجه به تغذیه بیمار و سبک زندگی میزان استفاده از چای، قهوه، سیگار و قلیان این ماندگاری متفاوت و کمتر است.
مطابق بیانیه های FDA ، اصطلاح « بلیچینگ دندان » فقط زمانی استفاده می شود که امکان تمیز کردن دندان فراتر از رنگ طبیعی آن وجود داشته باشد. بنابراین هر محصول تمیز کننده (مثل یک خمیر دندان) از نظر تکنیکی یک سفید کننده دندان محسوب می شود. مطمئناً، اصطلاح سفید کننده بهتر از بلیچینگ به نظر می رسد و به همین خاطر حتی زمانی که محصولات حاوی بلیچ نیز توضیح داده می شوند، از اصطلاح سفید کننده برای انجام این کار استفاده می شود.
این سوالی است که هیچ کس نمیتواند به آن پاسخ قطعی بدهد. ممکن است از یک درجه تا چندین درجه بسته به جنس دندانها و نوع رنگدانه های رسوب کرده بین دندانها متغیر باشد.
به نظر می رسد سفید کردن دندان ها یا بلیچینگ دندان و جرم گیری دندان ها دارای یک هدف مشابه باشند. اگر چه، ظاهرا هر روش سفید کننده ممکن است با هم مشابه باشند، اما در حقیقت با هم تفاوت دارند.
جرم گیری، روشی ساده است که دندان پزشک برای از بین بردن لکه ها و زردی های روی دندان شما استفاده می کند و لایه های سطحی و زرد رنگ روی دندان را ساییده و بر طرف می کند. اثر جرم گیری معمولا زیاد پایدار نبوده و در اکثر مواقع ، نیاز به جرم گیری مجدد وجود دارد.
افراد سیگاری و کسانی که به طور مرتب از کافئین و قهوه استفاده می کنند، دارای لکه های ماندگار تری بر روی دندان خود بوده و در این گونه مواقع توصیه می شود تا از روش بلیچینگ دندان برای سفید کردن و از بین بردن زردی و لکه های روی دندان استفاده کنید.